Pages

ChessFish.com - Шах, партии на живо, новини, игра на шах...
България

ШЕСТИ ТРАДИЦИОНЕН МЕГА-МАЧ ЛЕВСКИ – ЦСКА – 10 МАЙ 2015 г. ЗАЛА УНИВЕРСИАДА

Публикувано на 2015-05-11 15:42:26 от Николай Тодоров

Феновете на ЦСКА победиха тези на Левски в шестия традиционен мегамач на 100 маси, състоял се на 10 май т.г. в зала Утиверсиада в София. Проявата бе съфинансирана от Столична община чрез Постоянната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта към СОС и бе в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на спорта през 2018 година.

В отбора на Левски бяха двама гросмайстори – Евгени Ерменков и Петър Генов, световната вицешампионка за девойки Виктория Радева и националната шампионка за деца до 10 години Надя Тончева. Освен тях синия цвят отстояваха общинският съветник Стефан Иванов, директорът на ШК Левски Николай Тодоров, членът на УС на БФШ Бойко Христов, майсторите Светлин Стоянов, Любомир Данов, Румен Ангелов и др. На полувремето разликата между двата отбора беше само 10 точки, но през втората част воденият от депутата Кристиан Вигенин отбор на феновете на ЦСКА увеличи разликата до крайното 116:84 точки.

В истински празник на шахмата се превърна този ден, защото след мача се състоя индивидуален блиц-турнир с 80 участници. Победител стана гросмайстор Петър Арнаудов от ЦСКА.

Шахматен клуб Левски благодари на феновете, които участваха в мача и блиц-турнира, както и на спонсорите, които осигуриха наградите за участниците: СТУДИО PEACE OF MIND, ФАБРИКАТА ЗА ДЕТСКИ ОБУВКИ КОЛЕВ И КОЛЕВ, КНИГОМАНИЯ, ИЗДАТЕЛСТВО ЕЛИТПРЕС, НЕФЕРТИТИ АРТ СЕТС, БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ШАХМАТ И ДР.

free online dating siteFree web counter
Dating